Здравейте,
Нещо ви се хрупа с кафето, ама да не е бисквита или сладкиш от магазина, а нещо "бабино" или "мамино".
Ореховките са един добър вариант.
Начин на приготвяне
В блендер нарежете ореховите ядки на едро.
Разбийте белтъците и захарта на пяна.
Добавете 2 с.л. от брашното и какаото и разбъркайте добре, добавете и лимончело.
Добавете ореховите ядки и останалото брашно и разбъркайте внимателно с лъжица.
Готовата смес изсипете в тава, в която сте сложили намаслена хартия и разпределете равномерно.
Печете ореховките в преварително загрята до 120 градуса фурна около 30 минути.
Не пресушавайте, защото след изстиването се втвърдяват.
Преди да извадите от фурната, натиснете леко с пръст тестото, и ако не лепне, извадете.
Нарежете ореховките с форми за сладки и поднесете с любимото си кафе.
Добър апетит.
За кафето нашите приятели от My Gourmet Cafe представят опция за кафе приготвено "на филтър" и предложение за едно фрапе.