Здравейте,
Днес сме подготвили рецепта за запечени палачинки с пиле, гъби и моцарела. Палачинките се правят много лесно и предлагат страшно много възможности за плънка. По-нататък ще покажем още няколко опции.
За днешната плънка ви трябва малко пилешко, ние сме избрали бонфиле, но може и с друго. Няколко гъби, лук, червена чушка, морков и малко моцарела.
Начин на приготвяне на палачинките
В купа разбийте леко яйцата и започнете да прибавяте - редувайки, брашното и прясното мляко.
Добавете и около 100-150 мл вода, за да получите смес с гъстотата на боза.
Подправете със сол и черен пипер и прибавете 1-2 ч. л. зехтин.
В загрят тиган сложете няколко капки зехтин и разстелете по дъното. С черпак или подходяща голяма лъжица изсипете от палачинковата смес и разстелете по дъното на тигана. Изпържете от двете страни.
От изброените продукти би трябвало да се получат между 10-12 палачинки - в зависимост от големината на тигана.
За плънката
Сварете месото в около 700 мл вода, заедно с парче морков, 1/2 глава лук и целина - стебла или листа.
В загрят тиган сложете малко зехтин и парченце масло. Сложете месото и запържете за няколко минути. Добавете гъбите и сметаната.
Извадете от тигана и запържете зеленчуците. След това ги смесете с пилето и гъбите.
С така приготвената напълнете палачинките и подредете в намаслена тавичка. Отгоре наредете моцарела.
Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна на горен реотан за около 10 минути.
Поднесете със зелена салата, овкусена със сол, зехтин и лимонов сок или др пресни зеленчуци.
Ние използвахме песто от люти чушки и чери домати.
Бързо, лесно и страшно вкусно.
Добър апетит. Не забравяйте чаша и вино.
Хубав ден.