Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Палачинки с пиле и гъби

Здравейте,

Днес сме подготвили рецепта за запечени палачинки с пиле, гъби и моцарела. Палачинките се правят много лесно и предлагат страшно много възможности за плънка. По-нататък ще покажем още няколко опции.

За днешната плънка ви трябва малко пилешко, ние сме избрали бонфиле, но може и с друго. Няколко гъби, лук, червена чушка, морков и малко моцарела.

Начин на приготвяне на палачинките

В купа разбийте леко яйцата и започнете да прибавяте - редувайки, брашното и прясното мляко.

Добавете и около 100-150 мл вода, за да получите смес с гъстотата на боза.

Подправете със сол и черен пипер и прибавете 1-2 ч. л. зехтин.

В загрят тиган сложете няколко капки зехтин и разстелете по дъното. С черпак или подходяща голяма лъжица изсипете от палачинковата смес и разстелете по дъното на тигана. Изпържете от двете страни.

От изброените продукти би трябвало да се получат между 10-12 палачинки - в зависимост от големината на тигана.

За плънката

Сварете месото в около 700 мл вода, заедно с парче морков, 1/2 глава лук и целина - стебла или листа.

В загрят тиган сложете малко зехтин и парченце масло. Сложете месото и запържете за няколко минути. Добавете гъбите и сметаната.

Извадете от тигана и запържете зеленчуците. След това ги смесете с пилето и гъбите.

С така приготвената напълнете палачинките и подредете в намаслена тавичка. Отгоре наредете моцарела.

Изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна на горен реотан за около 10 минути.

Поднесете със зелена салата, овкусена със сол, зехтин и лимонов сок или др пресни зеленчуци.

Ние използвахме песто от люти чушки и чери домати.

Бързо, лесно и страшно вкусно.

Добър апетит. Не забравяйте чаша и вино.

Хубав ден.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените