Здравейте,
Освен със сладко или във вид на солена торта, палачинките могат да се консумират и с една такава интересна плънка.
Опитайте.
Начин на приготвяне
В кухненски робот или в голяма купа разбийте яйцата. Добавете на части брашното, прясното мляко и водата. Подправете със сол и оставете сместа за 20 минути.
Нарежете праза на 2 по дължина и след това - на тънки полумесеци. Сушените домати нарежете на ситно, а сирената настържете.
Загрейте подходящ съд и налейте 3-4 с.л. зехтин. Запържете за 4-5 минути, като разбърквате често нарязаната на кубчета панчета.
Добавете праза, посолете и гответе 5-6 минути,колкото да омекне. Сложете сушените домати към сместа, подправете с черен пипер.
Добавете сметаната, разбъркайте добре и свалете сместа от котлона.
Преди да започнете да пържите палачинките, подправете сместа с черен пипер и добавете зехтина. Така няма да се налага да намаслявате тигана преди всяка палачинка.
Загрейте добре тигана за пържене и сложете 2-3 капки зехтин само за първата палачинка. Изпържете палачинките до зачервяване.
В средата на всяка палачинка слагайте по 1 с.л. от плънката и по малко от настърганото пловолоне.
Загънете на правоъгълно пакетче или друга форма по ваш избор и подредете в покрита с хартия за печене тава.
Разпределете сиренето ементал върху палачинките и запечете за десетина минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Поднесете с кетчуп и горчица или сос, който харесвате.
Добър апетит.