Здравейте,
днешната рецепта ни сподели и приготви нашият приятел Янко Морунов.
Освен нея утре ще видите и едно чудно "Пиле териякки" отново по негова рецепта.
Сложете мастиката да се изстуди, преди да приготвите тази невероятно вкусна риба.
Някои мои приятели смятат, че е тлъста и я предпочитат на скара или веяна.
Опитайте нашата рецепта.
Начин на приготвяне
Филетирайте рибата, почистете костите, срежете филетата на порции и ги подредете в намаслен съд .
Овкусете месото със сол и черен пипер и полейте с малко зехтин.
Оставете за 15 минути, през това време загрейте фурната на 220 градуса.
Нарежете сушените домати на филийки.
В касерола загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете сушените домати, лукчетата и каперсите за 7- 8 минути, като бъркате често.
Сложете още малко зехтин, налейте алкохола и оставете още 5-6 минути, да за се изпари.
Поднесете 2 парчета месо за порция, полято със соса и поръсено с малко пресен риган.
Добър апетит.