Здравейте,
За днес сме ви подготвили едни чудесни картофени кюфтета с много копър и магданоз.
В комбинация с млечния сос са неустоими и е задължително да си ги приготвите.
Хубава и спокойна вечер.
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода цели, а може и с кожичката.
Охладете ги до стайна температура и настържете на дребно.
Прехвърлете в голяма купа и прибавете яйцата, дребно настъргания кашкавал, лука, магданоза, копъра и подправете с черен пипер и сол.
Разбъркайте добре и добавете малко брашно, така че да получите мека смес, която може да се оформя с ръце.
Взимайте от сместа и овалвайте всяко кюфте в брашно.
Махнете излишното брашно, така че слоят да е съвсем тънък и пържете в силно загрята мазнина, докато кюфтенцата получат хубава хрупкава коричка.
Извадете върху домакинска хартия, което да попие излишната мазнина.
За да приговите соса, смесете майонеза и кисело мляко в съотношение 3:1 и разбийте добре.
Прибавете ситно нарязан копър и чесън и подправете със сол и черен пипер.
Сервирайте кюфтенцата около 15 минути след изваждането им.
Добър апетит.