Здравейте,
Както ви обещахме, рецептата днес е музика за стомаха - след серията пикантни пици тази седмица малко почивка и разтоварване.
Начин на приготвяне
Загрейте 3-4 с.л. зехтин в дълбока тенджера и запържете ситно нарязаните лук, чесън и морков.
Добавете нарязания на кубчета картоф, разбъркайте добре и гответе под капак 5-6 минути.
Добавете нарязаните тиквички, запържете за няколко минути, като разбърквате често и залейте с бульона.
Захлупете с капак и след като заври, намалете котлона и гответе 20 минути. Подправете със сол и черен пипер и сложете няколко клонки копър.
В купичка отделете 2-3 с.л. от сметаната, посолете и добавете 3-4 с.л. ситно нарязан копър и приберете в хладилника. Тази смес ще ползваме при сервирането на супата.
Нарежете хляба на кубчета, прехвърлете в купа и овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан копър.
Полейте обилно със зехтин, разбъркайте добре, поръсете със ситно настърган пармезан и прехвърлете в тавичка. Печете около 8 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, като разбърквате отвреме навреме.
Крутоните трябва да станат приятно златисти. Проверете готовността на картофа и тиквичката и добавете маслото и сметаната, посолете и подправете с черен пипер.
Свалете супата от котлона, поръсете обилно със ситно нарязан копър и пасирайте.
Поднесете супата с лъжица сметана с копър и крутони.
Супата е много вкусна и студена.
Добър апетит.