Здравейте,
Както вече сте разбрали, този кекс не върви с кафе, чай или мляко с какао.
Той е с риба и маслини, малко нетрадиционно за нашите географски ширини.
Става бързо - и също така бързо и неусетно се изяжда. Поне при нас така се случва.
Начин на приготвяне
Разбийте добре яйцата. Добавете млякото и рибата тон, а след това и брашното в което сте сложили бакпулвера.
Сложете ситно нарязаните кисели краставички и маслини, 1 ч.л. лимонов сок и кората на част от лимона. Посолете и подправете с черен пипер.
Разбъркайте сместа добре.
Намаслете съда за печене, като намажете добре и стените и поръсете с брашно.
Махнете излишното брашно и изсипете сместа за кекса.
Печете около 40 минути в предварително загрята фурна.
Преди да извадите, проверете готовността на кекса с клечка за зъби или дървен шиш.
При изваждането й по нея не трябва да има полепнало тесто.
Извадете кекса от формата и охладете върху решетка, за да не се стестени отдолу.
Нарежете и поднесете поръсен с пармезан и пресни зеленчуци.