Здравейте,
Днес нашата изненада е този пухкав пай, чийто вкус подобрихме още повече със стръкче мента.
Пресните малини и сосът, с който се залива, го правят екстра десерт.
Начин на приготвяне
В купа смесете пресятото брашно със солта, содата и лимоновата кора.
Разбийте мекото масло със захарта и добавете яйцето, млякото и ванилията.
Добавете сухата смес с брашното и разбъркайте добре.
Готовата смес изсипете в намаслена тавичка за печене и подравнете.
Разбийте крема сиренето с останалата захар до получаване на пухкава смес.
Сложете малка част от малините и разбийте.
Останалите малини подредете върху блата и подравнете.
Залейте със сместа с кремсирене и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна около 30-35 минути.
Готовият пай поръсете с пудра захар и оставете да се охлади, преди да сервирате.
За соса разбийте крем сиренето с млякото и захарта и подправете със ситно нарязана мента.
Оставете в хладилника, докато дойде време за сервиране.
Поднесете с пресни малини, мента и сос.
Да ви е сладко.