Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пай с малини

Пай с малини Снимка: Стоян Георгиев
Пай с малини Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Днес нашата изненада е този пухкав пай, чийто вкус подобрихме още повече със стръкче мента.

Пресните малини и сосът, с който се залива, го правят екстра десерт.

Начин на приготвяне

В купа смесете пресятото брашно със солта, содата и лимоновата кора.

Разбийте мекото масло със захарта и добавете яйцето, млякото и ванилията.

Добавете сухата смес с брашното и разбъркайте добре.

Готовата смес изсипете в намаслена тавичка за печене и подравнете.

Разбийте крема сиренето с останалата захар до получаване на пухкава смес.

Сложете малка част от малините и разбийте.

Останалите малини подредете върху блата и подравнете.

Залейте със сместа с кремсирене и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна около 30-35 минути.

Готовият пай поръсете с пудра захар и оставете да се охлади, преди да сервирате.

За соса разбийте крем сиренето с млякото и захарта и подправете със ситно нарязана мента.

Оставете в хладилника, докато дойде време за сервиране.

Поднесете с пресни малини, мента и сос.

Да ви е сладко.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените