Лятото е сезонът, в който ни се иска да опитаме от всичко - от пресните зеленчуци, от сочното барбекю, от ледения сладолед за десерт.
Именно това е и сезонът, в който можем смело да се впуснем в експерименти и да смесваме вкусове, които наглед не си подхождат.
Да, говорим за смесването на соления и сладкия вкус.
Мнозина бърчат съмнително нос, защото предпочитат соленото да е запазено за салати, предястия и основни ястия, а само десертът да е с изразена сладост.
Само че комбинирането на солени продукти ни е природно заложено - в миналото месото от днешния улов много често се е сервирало с горски плодове и билки. С други думи, да смесваме вкусове ни е генетично заложено. Остава само да преоткрием чара на ястията, които сякаш са експлозия от аромати и усещания, когато отхапем от тях.
В галерията горе ще видите седем сладко-солени рецепти, с които да предизвикате сетивата си.