Нещо лесно, леко и идеално да оползотворите все по-сочните смокини, които се предлагат. Запичате филии тънко нарязан хляб, най-добре пълнозърнест, и натривате с разрязана скилидка чесън. След това мажете със свежо сирене по избор – крема, котидж или по-меко бри.
След това гарнирате брускетите с нарязани на четвъртинки смокини. Ако сте още по-смели, можете да добавите и една струйка мед.
Това сладко-солено предястие е още по-елементарно – белите и режете пъпеш на кубчета, след което нареждате парче тънко нарязано прошуто, следвано от парче пъпеш. Можете да добавите и някое сирене като моцарела или бри.
Подправете с малко зехтин, черен пипер и много малко сол. Сервирайте шишчетата добре охладени.
Ахо бланко е испанска студена супа, чудесна за лятото заради освежаващия си ефект. Тя се приготвя от 250 грама сурови белени бадеми, три филии по-твърд хляб и няколко скилидки чесън. Бадемите се запичат на сух тиган, след което се пасират с хляба и чесъна.
Прибавят се зехтин и ледена вода до желаната гъстота. Супата се сервира със зърна зелено грозде, нарязани на половинки.
Звучи страшно и връткаво, но не е, а комбинацията тесто-бекон-ябълки е по-вкусна, отколкото предполагате. В дълбока купа смесете четири яйца, 200 млн. прясно мляко, щедра щипка сол и около 30 грама разтопено масло. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
Намажете дъното на правоъгълна тава с малко масло и наредете ленти бекон и ябълки на резени. Залейте с тестото и изпечете за около 15 минути на добре загрята на 200 градуса фурна. Сервирайте със сладко от боровинки или кленов сироп.
Тази рецепта е вдъхновена от френската кухня, но за разлика от много ястия там, това е елементарно. За него ви трябват пилешки гърди или обезкостено месо от бут, което мариновате няколко часа в сол, пипер, зехтин и малко соев сос.
След това запичате пилешкото месо на оребрен тиган или плоча, като междувременно в малка касерола загрявате 300 грама пасирани боровинки с малко масло и черен пипер. Оставете сместа да се сгъсти и сервирайте пилето и боровинковия сос.
Sloppy Joe е леко мързелив вариант на бургерите, при който между питките няма кюфте, а овкусена кайма. За два такива бургера ви трябват 400 грама кайма, смесена с глава накълцан лук, една накълцана люта чушка, малко табаско, сол, пипер и щипка захар.
Запържвате каймата, докато стане на трохи, а след това минавате през същия тиган и разрязаните питки, за да се овкусят. Пълните питките, след което кълцате половин манго на много ситни кубчета, овкусявате със зехтин и пипер, добавяте към бургерите и ги затваряте.
Това ястие може да е както предястие, така и лека вечеря или пък десерт. За него половин сладка тиква се обелва и се нарязва на кубчета и се запича до покафеняване. След това към нея се прибавят разполовени червени боровинки, лъжица мед и черен пипер и отново се запича.
Можете да сервирате като салата с рукола или зеленолистни салати, като основно с прошуто или друг солен колбас, или като десерт без никакви други добавки.