Здравейте,
Омлетът не е лесна работа. Можем от опит да кажем, че е тънка.
Ако е добре приготвен, трябва да е пухкав. За някои французи идеалният омлет е малко лигав, но пък ние не сме французи, нали...
Рецептата, която ви предлагаме, е с козе сирене, което придава по-особен аромат на ястието.
Начин на приготвяне
Нарежете бялата част на лука на тънки колелца и запържете за минута в 2 с.л. зехтин.
Добавете нарязания спанак, разбъркайте добре, посолете и подправете с черен пипер.
Оставете на котлона за 2-3 минути, колкото спанакът да омекне и извадете в купичка.
Разбийте яйцата, посолете и подправете с черен пипер.
В същия съд налейте малко зехтин и разтопете маслото.
Изсипете яйцата и оставете леко да стегнат.
Отгоре разпределете натрошеното сирене и сместа от спанак и лук.
Оставете за 3-4 минути, за да омекне сиренето и омлета да получи златиста коричка, но без да препържвате.
Отделете внимателно омлета от стените на съда и изсипете в чиния, като същевременно прегънете омлета на две.
Поднесете с препечени филийки хляб и зеленчуци.
Добър апетит.