Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Омлет със спанак и козе сирене

Омлет със спанак и козе сирене Снимка: Стоян Георгиев
Омлет със спанак и козе сирене Снимка: Стоян Георгиев
Омлет със спанак и козе сирене Снимка: Стоян Георгиев
Омлет със спанак и козе сирене Снимка: Стоян Георгиев
Омлет със спанак и козе сирене Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Омлетът не е лесна работа. Можем от опит да кажем, че е тънка.

Ако е добре приготвен, трябва да е пухкав. За някои французи идеалният омлет е малко лигав, но пък ние не сме французи, нали...

Рецептата, която ви предлагаме, е с козе сирене, което придава по-особен аромат на ястието.

Начин на приготвяне

Нарежете бялата част на лука на тънки колелца и запържете за минута в 2 с.л. зехтин.

Добавете нарязания спанак, разбъркайте добре, посолете и подправете с черен пипер.

Оставете на котлона за 2-3 минути, колкото спанакът да омекне и извадете в купичка.

Разбийте яйцата, посолете и подправете с черен пипер.

В същия съд налейте малко зехтин и разтопете маслото.

Изсипете яйцата и оставете леко да стегнат.

Отгоре разпределете натрошеното сирене и сместа от спанак и лук.

Оставете за 3-4 минути, за да омекне сиренето и омлета да получи златиста коричка, но без да препържвате.

Отделете внимателно омлета от стените на съда и изсипете в чиния, като същевременно прегънете омлета на две.

Поднесете с препечени филийки хляб и зеленчуци.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените