Сандра се завръща в Wеbcafe.bg

Ако преди 5 години изглеждаше като захарна героиня от тинейджърски блокбъстър, сега Сандра Алексиева е self-made жена и сама режисира съдбата си.

Тогава написахме статията „Изяж я за плахите й първи стъпки в кулинарната сфера, днес тя е пораснала, неуморна и все толкова лъчезарна.

1001 Рецепти – сайтът, който партнираше успешно с Webcafe.bg преди 5 години продължава да разказва кулинарни приказки от цял свят и да въвлича хиляди читатели, а основната заслуга е именно нейна.

Рецептите в сайта вече са над 3000 – всички сготвени и тествани от Сандра, която никак не се е заситила и няма намерение да спира. Напротив – тепърва започва. Защото Webcafe.bg възстановява сладкото партньорство с нея и всяка събота може да очаквате нещо вкусно и нестандартно в рубриката „Web, сол и алкохол“.

Ще разберете как да направите патладжани с прясно мляко на фурна, супа от сьомга и картофи, паста Карбонара със сурови яйца, а не сметана, мъфини с майонеза или таратор с тиквичка, вместо краставица – очаквайте ясни обяснения, интересни кулинарни истории и много снимки.

Поредицата започва скоро със содена питка и сарми.

Макар че най-популярните й рецепти са от българската кухня, Сандра обожава италианската храна – толкова семпла, но ефектна, заради употребата на минимален брой продукти, със задължителните зехтин и чесън.

„Толкова ароматна и изчистена кухня, а тук си мислим, че чесънът не е гурме“, коментира Сандра, докато разказва за своето едномесечно гастрономическо поклонение към La Vita e Bella в Страната на ботуша.

Дали ще се сетите за правилото на трите подправки или принципа less is more – няма да сгрешите. Въпросът е как да извлечете максимално вкусовите качества на продуктите, за да бъде храненето малко удоволствие. Не е толкова сложно, повярвайте.

Сандра също изповядва тази философия, а на ден през главата й минават около 40 рецепти, независимо дали е в почивка или не.

Това звучи малко плашещо за една млада жена, която само преди 5 години смяташе, че ще работи като PR и в свободното от лекции време помагаше на своята майка да сбъдне мечтата си – да има кулинарно списание.

“Майка ми беше жената с най-голяма смелост да експериментира в кухнята. Тя никога не повтаряше рецептите“, разказва Сандра за жената с много фантазия, чиято смърт се превръща в трагично начало.

Сандра продължава да готви за сайта 1001 Рецепти – наследство от майка й, но успоредно с това развива своя PR агенция, лице е на кулинарната рубрика в сутрешния блок на BNT1, често се снима в списания и е представител на популярна световна хранителна компания.

Вдъхновя се от класиката в кулинарното изкуство, събрана в камара книги в дома й, както и от живия живот - експерименти на приятели, пътувания, аромати, отделни продукти. Едно е сигурно – Сандра е допринесла с нещо във всяка рецепта.

Никога няма да забрави първите си пълнени чушки – червени, задължително, и с кайма. Както и зрънцето на желанието: „Едната ми баба готвеше със свинска мас, много калорично. Винаги се връщах напълняла. Другата ми баба готви вкусно, но здравословно. Този паралел през цялото ми детство ме правеше адски любопитна“.

5 години по-късно Сандра Алексиева се завръща в Webcafe.bg.

През това време е научила много интересни рецепти и тънкости, които ще ви покаже. И е все толкова гладна за готвене.

Ние също чакаме с нетърпение.

Новините

Най-четените