Здравейте,
Тези курабийки са много хрупкави и леко пикантни.
Идеални с чаша хубав чай.
Начин на приготвяне
В голяма купа или кухненски робот сложете брашното, солта, бакпулвера, содата и подправките.
Разбъркайте сухите съставки и добавете маслото, което е със стайна температура, нарязано на кубчета.
Разбъркайте на висока скорост, докато сместа стане на трохи.
Прибавете захарта и разбъркайте добре.
Към сухата смес добавете леко затопления мед и разбъркайте.
Прехвърлете сместа върху дъска и омесете внимателно. Дори и да ви се струва сухо тестото, не се притеснявайте. От топлината на ръцете маслото ще омекне и ще получите меко, ронливо тесто.
Като късате с ръка от тестото, оформете 16 топчета, малко по-големи от орех.
Поставете ги върху намаслена хартия за печене и внимателно притиснете, колкото да се сплеснат леко.
Печете 8-10 минути до златисто в предварително загрята до 200 градуса фурна.
На 10-ата минута извадете, за да не се препекат. Докато са топли, сладките са много меки, след като изстинат се втвърдяват и стават хрупкави.
Оставете да изстинат върху хартията за 6-7 минути, а след това прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.
Добър апетит.
Можете да си закупите хубав чай от тук.
Това е любимата ми комбинация от подправки за сладкиши.