Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Интересен гювеч

Интересен гювеч Снимка: Стоян Георгиев
Интересен гювеч Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Дойде му времето и на гювеча. Това известно още от времената на Българи от старо време, че и отпреди тях ястие.

Какво му е важното тук - зеленчукът да е свеж, месото да е прясно. И, разбира се, да готвите с удоволствие, иначе просто не си струва да хабите продуктите.

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на едри парчета, а праза, чушката, моркова и пресния чесън - на ситно. Почистете от дръжките и връхчетата зеления фасул и срежете на две.

В голям тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете нарязаното на парчета месо около 10 минути - докато остане на мазнина.

В края на пърженето посолете и подправете с черен пипер и прехвърлете в тава за печене. Долейте още малко зехтин в тигана и запържете картофите, докато омекнат леко. Сложете ги при месото.

В същата мазнина запържете нарязаните на филийки гъби, а след това и патладжана. Разбъркайте добре всички продукти, налейте малко вода или бульон и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 40 минути.

Преди да извадите, проверете готовността на картофите. В тиган загрейте 3 с.л. зехтин и запържете нарязаните на ситно праз, чушка и чесън. Добавете зеленият фасул и запържете за 10 минути.

Сложете нарязаните на кубчета домати, посолете и подправете с черен пипер. Налейте вода или бульон и гответе под капак около 30 минути - до готовност на фасула.

Подправете с пресен джоджен.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените