Здравейте,
започваме втори сезон на Home Cusine с пожелание за здрава и успешна Нова година на всички.
Първата рецепта за 2013 г. се приготвя много лесно и бързо - и е много вкусна. Най-важното при нея са качествените продукти.
Заложете на тях, спазвайте указанията и се насладете на чудесна храна. С чаша хубаво вино няма как да не останете доволни. Добър апетит и наздраве.
Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди на малки, еднакви по големина кубчета. Сварете пастата в голямо количество подсолена вода, според инструкциите на опаковката.
За тази рецепта е добре да използвате паста с дупчици, нарези или в случая кастелане, която е завита, за да може сосът да проникне в пастата и да се задържи там.
В голям съд загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете до зачервяване пилешкото, като внимавате да не го пресушите. Налейте сметаната.
Добавете натрошеното синьо сирене и разбъркайте добре, за да се разтопи. Сложете отцедената паста и малко от водата, в която е варена.
Разбъркайте добре и оставете на котлона за около минута. Сервирайте веднага, поръсена с прясно смлян черен пипер.