Здравейте,
Тази рецепта може да ви изглежда сложна, но само на пръв поглед.
Начин на приготвяне
Смесете подправките и ги начукайте в хаванче, като ги оставите на по-едри части.
Нарежете почистеното от жилите, измито и подсушено месо на еднакво дълги парчета и всяко оваляйте в подправките.
Притиснете добре, за да може подправките да полепнат и да не падат при пърженето.
В голям тиган загрейте 4 с.л.зехтин и запържете от всички страни, като обръщате често.
Извадете в чиния, когато в средата е съвсем леко розово.
Така със сигурност ще остане крехко.
В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, налейте виното, сложете маслото, а след това и сметаната.
Разбъркайте добре, върнете месото и оставете още 3-4 минути.
Почистете царевицата, измийте и я отцедете добре.
Намажете кочаните със зехтин и изпечете в силно загрят намаслен тиган скара за 15 минути, като въртите често.
Към мекото масло добавете ситно нарязания риган, посолете и разбъркайте добре.
Намажете обилно готовата царевица с така подправеното масло.
Поднесете месото нарязано на филийки, с парче царевица и пържени картофки.
дайте нещо по -летно, мисля че е редно да мислите повечко. тия свински пържоли ги оставете за зимата.