Телешки шницели с паста от сушени домати и чесън

Здравейте,

Откриваме седмицата с една добра рецепта за вкусна храна.

Разбира се, има доста подправки, за да стане ароматно ястието.

Начин на приготвяне

Измийте добре месото и го подсушете. Нарежете на парчета според порциите и начукайте леко, колкото да изтъните и да разкъсате мускулните вланка.

Поръсете с черен пипер и оставете за 15 минути.

В блендер смесете доматите, чесъна, ригана и мащерката, налейте около 50 мл зехтин и смелете на еднородна смес.

Може да добавите още зехтин до желаната гъстота, но сместа не трябва да е прекалено течна. Посолете и подправете с черен пипер.

В тиган загрейте 2 с.л. зехтин и маслото и запържете месото за 30 секунди от всяка страна.

Загрейте подсолена вода за пастата.

Подредете месото върху намаслена хартия за печене и върху всяко парче разстелете на тънък слой от доматената паста. Отгоре разпределете соса от запържването на месото.

Половината домати оставете за овкусяване на папарделето.

Разпределете нарязаната на тънки резени моцарела върху парчетата месо и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 10 минути - или докато моцарелата се разтопи и зачерви.

През това време сложете пастата да се свари - според инструкциите на опаковката.

В голям тиган или друг подходящ съд загрейте 3-4 с.л. зехтин, сложете доматената паста и разбъркайте за около минута, колкото да се загрее и да се освободят ароматите на съставките.

Веднага изсипете сварената и отцедена паста (може да оставите малко от водата), разбъркайте енергично, така че цялата паста да се намасли и овкуси, добавете още малко зехтин и свалете от котлона.

Сервирайте месото върху канапе от пастата.

Добър апетит.

#1 morientes_lale 19.11.2012 в 20:16:43

Винаги съм харесвал телешките шницели, особено пържолите но не знам как да ги направя сочни и крехки..

#2 vseznaiko 19.11.2012 в 22:31:10

на първо място си купи хубаво телешко. sirloin или по добро, ако си вземеш round top което е от бут/рамо, няма да стане, тва е само за готвене на бавен огън че е жилаво. аз никога не чукам телето, слагаш сол обилно 1 час преди готвене, след това по 30 сек от всяка страна в тигана с масло докато зачерви, след тва местиш в загрята фурна на 200-250 за 7 минути, не пове4е, и си готов и ти е сочно.

#5 vseznaiko 20.11.2012 в 13:39:48

осоляването за всякакъв вид месо е просто задължително, и за 30 мин. да е пак има ефект. Солта "готви" протеина в месото и запо4ва да го разгражда на основни съставки, с други думи ще ти е крехко като прасенце сукал4е

#6 паяка 20.11.2012 в 14:59:54

Солта изсмуква течностите и изсушава месото, затова се соли в последния момент.

Новините

Най-четените