От известно време в работата ми върви все по-добре, ставам все по-продуктивна, рецептите ми се получават по-вкусни от всякога и изобщо животът ми се подрежда все по-благоприятно за мен самата. Това вероятно (даже не вероятно, а със сигурност) се дължи на факта, че съм влюбена в Георги. Той е мил, грижовен и внимателен, а отскоро и малко по-пухкав. За последното имам мъничко вина.
Да бъдеш влюбена в Георги е начин на живот. Това не е като да си влюбена в Митко, Ангел или Иво. Това е Георги! Друго е... Означава да умееш да правиш крехко ангешко, да имаш време да печеш бутчета с часове, да ги шпиковаш, да овкусяваш зелената салата, както никой друг досега, да каниш приятелите му да гледат мачове заедно и да правиш най-сочните мезета за предстоящото Европейско първенство по футбол. Да си пишеш рубриката за WEBCAFE, докато момчетата гледат Реал Мадрид и Манчестър Сити в хола...
Но преди всичко, нека кажем ясно - да обичаш Георги е привилегия. Това е като да обичаш най-хубавото на живота - от нощуването в палатки, през спането до обяд и риболова, до узото. Това е да обичаш Георги!
И ако още не ви се е случило да обичате Георги или Гергана, то ви е време! Направете първата стъпка с крехко агнешко с картофи и зелена салата за празника.
Печено агнешко бутче с картофи
2 кг агнешко бутче
2 кг картофи
5 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Агнешкото бутче (2 кг) се измива, разрязва се няколко пъти с нож, за да се изпече по-лесно и бързо, и се подправя с черен пипер (1 ч.л.), червен пипер (1 ч.л.) и сол. Чесънът (5 скилидки) се обелва и всяка скилидка се разрязва на две. Скилидките се поставят в агнешкото, като се напъхват в местото така, че да не изпаднат.
Бутчето се поставя в тава и се пече час и половина на 200 градуса, като се обръща, за да се изпече равномерно. След час и половина в тавата при агнешкото се поставят обелените и нарязани на полумесеци картофи (2 кг). Не е необходимо да се добавя вода, тъй като месото ще пусне достатъчно бульон, който картофите ще поемат. Ястието се пече още 1 час, като се покрива с фолио, за да не загори.
Агнешкото се сервира топло, като най-подходящата салата към това основно е зелената салата с репички.