Здравейте,
Празниците приключиха и за днес сме ви подготвили едно леко и приятно предложение със "Салата Цезар" и песто от босилек. Много лесно се приготвят и двете и са невероятно вкусни.
Опитайте пестото с малко масло и хубав хляб.
Салатата с чаша бяло вино ще ви вдигне тонуса след първия работен ден.
Начин на приготвяне на "Салата Цезар"
Мариновайте пилешкото месо с 2-3 с.л. зехтин, 1 с.л. горчица, мащерка, сол и черен пипер. Изпечете в загрят тиган - скара. Готовото пиле нарежете на филийки. Накъсайте салатата в голяма купа. Пригответе дресинга: счукайте чесъна и филетата аншоа до получаването на паста.
Прехвърлете в купичка и добавете зехтина, соса, горчицата и майонезата. Подправете с лимоновия сок и оцета и добавете малко ситно настърган пармезан. Разбъркайте всичко до получаването на емулсия.
Препечете филийките хляб и всяка натъркайте с чесън от двете страни. Нарежете на еднакви кубчета. Може да добавите няколко чери доматчета за цвят.
Подредете салтата в подходяща чиния. Сложете пиле, крутони и залейте с дресинга. Завършете с пармезан на филийки. Полейте с малко зехтин.
Песто от босилек
Измитият босилек нарежете на едро. Обелете чесъна и нарежете на филийки. Сложете нарязания на кубчета пармезан в блендера и настържете на не много дребни парченца.
Добавете босилека и чесъна и сложете част от зехтина. Добавяйте продукти до изчепването им. Прехвърлете смлените продукти в купичка и провете гъстотата на пестото.
В зависимост от това за какво ще го ползвате може да добавите още зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Опитайте, много е лесно, а е страшно апетитно.
Добър апетит и успешна седмица.