Десет Топ Автентични рецепти - част 1

Наскоро открих един малък, но много ценен магазин в центъра на София, от който доста често пазарувам.

В него съм си намирала най-нестандартни продукти, като сладко от лук, ракия от череши, вино от малини и какво ли още не.

Този уикенд съм ви подготвила не една, а цели 10 рецепти с продукти от магазин Автентично, които с риск да ми се разсърдят от магазина, си кръщавам АВТЕНТИЧНИ, защото са си мои авторски рецепти, направени с техните продукти!

Насладете се на първите пет, които споделям днес, и очаквайте следващите съвсем скоро :)

Преоткрийте чара на безкрайно лесните рецепти и най-важното - направени с проверени от мен и изядени от мен продукти, в чието качество вярвам.

 

Автентични спагети Болонезе

(за две порции)

Продукти:
100 г италиански био спагети
1 консерва белени домати La Fragula
250 г телешка кайма
1 глава лук
1 с.л. готово босилеково песто
2 с.л. чесън
3 с.л. зехтин
1 щипка захар
черен пипер
сол
50 г пармезан

Рецепта:
В тенджера се загрява зехтин, подходящ за пържене, и на умерен огън се задушават ситно накълцаните чесън и лук. Щом поомекнат, се добавя телешката кайма и се бърка, докато стане на трохи. След това се добавят доматите от консерва и сосът се бърка, докато течността се изпари наполовина. Добавя се щипка захар, за да не киселеят доматите. Сосът се подправя с готово босилеково песто, сол и черен пипер на вкус.

Спагетите се сваряват според указанията на опаковката и след това се отцеждат. Добавят се към соса, разбъркват се и се сервират горещи, заедно с настърган пармезан.

Автентична пица „Много сирена"
(за една порция)

Продукти:
200 г готово тесто
30 г сирене Манчего
30 г българско биволско сирене
30 г българско отлежало сирене Тейзе
30 г пармезан

30 г моцарела
3 резена домат
пресен босилек

Рецепта:
Тестото се разточва на кръгла кора с диаметъра на тавичката, с която разполагате. Върху тестото се поръсват всички видове сирена, като се завършва с моцарела и кашкавал. Не се добавя сол, тъй като сирената са солени. Изпича се до готовност във фурната, което отнема около 20 минути. Сервира се гореща и се декорира с резени пресен домат и листенца свеж босилек.

 

Автентична пъстра пица с колбас
(за една порция)

Продукти:
200 г готово тесто
2 гъби печурки
1 зелена чушка
1 с.л. царевица
1 с.л. доматено пюре
50 г пикантен италиански колбас
40 г кашкавал
магданоз

Рецепта:
Тестото се разточва на кръгла кора с диаметъра на тавичката, с която разполагате. Върху тестото се поставя доматеното пюре, нарязаният на тънки филийки италиански колбас, зеленчуците и настърганият кашкавал. По желание се посолява. Изпича се до готовност във фурната, което отнема около 20 минути. Сервира се гореща и се декорира със ситно наряза пресен магданоз.

 

Автентична плодова каша за закуска
(за две порции)

Продукти:
500 г кисело мляко Млечна планета
2 опаковки чия с боровинки

Рецепта:
Това е най-лесната рецепта в света. Кашите са готови, полезни и вкусни. Разтварят се в кисело мляко и се оставят да престоят десетина минути в тях. Аз лично ги оставям вечерта в хладилника и на сутринта закуската ми е готова. Лесно, нали? :)

 

Автентичен миш-маш

(за две порции)

Продукти:

4 яйца
2 с.л. масло
2 с.л. пинджур
100 г краве сирене
магданоз

Рецепта:
В дълбок тиган се разтопява маслото и на тих огън се разбъркват яйцата, докато стегнат. След това се добавя пинджур от буркан - това е готов продукт под бранда Автентично, който е българско производство и се доближава до лютеница, но е по-вкусен и подходящ за готвене. Разбърква се и ястието се сервира горещо. Посипва се с настъргано сирене и ситно накълцан магданоз.

Следващите пет автентични и вкусни рецепти очаквайте съвсем скоро :)

Новините

Най-четените