Телешко с печени чушки и домати

Здравейте,

Съчетанието на печени чушки с доматен сос е добро. А с едно крехко телешко си е направо супер.

Начин на приготвяне

В голяма тенджера загрейте 3-4 с.л. зехтин и сложете месото.

Пържете 10 минути, намалете котлона, захлупете с капак и пържете, докато остане на мазнина - като бъркате отвреме навреме.

Поръсете с малко мащерка, подправете с черен пипер и налейте виното.

Сложете капака и гответе още 15 минути на средно силен огън, като разбърквате на няколко пъти.

Изсипете месото в купа, в същия съд налейте малко зехтин и запържете до прозрачност едро нарязаните лук и чесън.

Поръсете с малко сол и бъркайте често.

Овкусете с малко мащерка и изсипете доматите, обелени и нарязани на едро.

Посолете, сложете захарта и разбъркайте. Захлупете с капак, оставете да заври и намалете котлона.

Гответе 15 минути, докато 1/3 от течността се изпари.

Прибавете нарязаните на парчета чушки и месото, разбъркайте и гответе още 15-20 минути.

Поднесете ястието с бял ориз за гарнитура.

Добър апетит.

#3 паяка 22.09.2012 в 16:37:31

Пробвайте, заедно с лука да запържите и няколко ситно нарязани моркова и няма да има нужда от захар. Аз не харесвам чесъна да се пържи още в началото с лука, а го добавям след доматите. Подобна вкусотия правя и с пилешки бонфиленца и със свинска плешка и всеки път е различно като променям коричеството на лука, доматите, чушките - сурови или печени, червени или зелени. А, да и вместо вино, разтварям няколко бульона, нищо че са пълни с натриев глутамат...

#4 паяка 22.09.2012 в 17:12:23

Бичи, ние па й викаме - червената манджа

Новините

Най-четените