Здравейте,
Рецептата, която сме ви приготвили днес, изисква около час за приготвяне, но накрая ще разберете, че си е струвала всяка една минута.
Направихме домашни кебапчета, които изпекохме на фурна в тавичка и ги гарнирахме с наша версия на домати Конкасе и картофки Уеджис по гръцки маниер с чесън и риган.
Всичко се получи много добре.
Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета и смелете в месомелачка като добавяте от подправките по време на смилането. Ако нямате машина, купете си месо в магазин и поискайте да го направят на кайма.
Разбъркайте добре и оформете кебапчета с големина по ваше желание.
Ние ги направихме гигантски...
Сложете в тавичка с много малко мазнина на дъното и печете в предварително загрята фурна поне 30 минути на около 200 градуса.
След като се зачервят от едната страна, обърнете ги, за да получите приятна хрупкава коричка от всички страни.
За доматеното конкасе направете кръстовиден разрез на всеки домат и пуснете в кипяща вода за 30 секунди.
Извадете и веднага потопете в купа с вода и кубчета лед.
Обелете внимателно доматите и разрежете на четири парчета.
Извадете семената и отцедете добре.
В купичка сложете нарязаните на малки кубчета домати, ситно нарязаните лук, чесън и люта чушка и подправете със зехтин, сол и малко черен пипер.
За картофките Уеджис нарежете на филийки 2-3 скилидки чесън, добавете сол и черен пипер и сух риган. Сложете изпържените картофи и разбъркаййте добре.
Поднесете кебапчетата с конкасе, картофки Уеджис и малко горчица.
Да ви е сладко.
Добър апетит.