Здравейте,
За това ястие ще ви трябва много крехък зелен фасул. Той е една чудесна гарнитура, макар на доста деца да не се харесва.
Приготвен обаче по начина, по който ви показваме, със сигурност ще допадне на мнозина. Тайната е малко масло, което добавяме непосредствено преди да го свалим от котлона.
Начин на приготвяне
Овкусете месото със сол и черен пипер, притиснете с ръка подправките и приберете в хладилника за около час.
С гладката страна на чук за месо изтънете свинското до около 1/2 см дебелина.
Изсипете брашното в голяма чиния, овкусете го със сол, черен пипер, едър червен пипер и разбъркайте добре. Оваляйте парчетата месо в сместа и изтръскайте излишното брашно.
В тенджера загрейте 3 с.л. зехтин и сложете останалия чесън за около 30 секунди.
Прибавете измития и почистен фасул, без да режете на парчета.
Пържете 5-6 минути, като бъркате непрекъснато и налейте 200 мл топла вода. Сложете няколко листа пресен джоджен и варете 25 минути.
Нарежете чери доматите на половинки и ги сложете при фасула. Водата вече трябва да се е изпарила, а фасулът - да е сварен.
Посолете, разбъркайте и оставете на котлона още 5 минути, колкото доматите да омекнат и да овкусят фасула. В края сложете малко масло.
В тиган загрейте 3-4 с.л. зехтин и изпържете месото за около 5 -6 минути от всяка страна.
Извадете месото в чиния, в тигана налейте оше малко зехтин и запържете 2/3 от нарязания на филийки чесън за 30 секунди.
Налейте виното, разбъркайте и варете 2-3 минути, за да се изпари част от него.
Сложете сметаната, маслото, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Ние използвахме овкусено с джоджен, целина и чесън масло.
Върнете месото в тигана и оставете на тих огън за 5 минути, за да поеме част от соса.
Добър апетит.
Нема да се мине по тънкото яче со една или две паржолки само. Че се плюска яко днеска!!! Стояне, кой къде те фане, развали ми сирната диета!?