Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Патладжан със скариди в неаполитански стил

Патладжан със скариди в неаполитански стил Снимка: Стоян Георгиев
Патладжан със скариди в неаполитански стил Снимка: Стоян Георгиев
Патладжан със скариди в неаполитански стил Снимка: Стоян Георгиев
Патладжан със скариди в неаполитански стил Снимка: Стоян Георгиев
Патладжан със скариди в неаполитански стил Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Това е наш прочит на популярната рецепта "Патладжани по неаполитански".

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. Наситнете чесъна и листата на 2-3 стръкчета риган. Почистете скаридите, а моцарелата нарежете на дребни кубчета.

В голям съд загрейте 4-5 с.л. зехтин и запържете патладжана на силен огън за 10 минути, като разбърквате често.

Посолете, ако има нужда - долейте още малко зехтин.

Добавете чесъна и ригана, а след около минута сложете доматите. Прибавете захар, рибките аншоа, разбъркайте и намалете котлона.

Варете около 10 минути и добавете скаридите. Разбъркайте, оставете за минута - две и свалете от котлона.

Разпределете сместа в индивидуални съдове за печене (гювечета), разпределете отгоре моцарелата, полейте с малко зехтин и поръсете с листенца риган.

Печете около 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато моцарелата се запече добре.

Извадете, оставете за 10 минути да се охлади и сервирайте с пресен хляб.

Наздраве.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените