Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Да приготвим пилешко филе с гъби

Тази седмица в кулинарната рубрика на Webcafe.bg показваме как можем да приготвим сочно пилешко филе със сметанов сос от диви гъби. Готвачът на варненското "Бистро Европа" Филип Спасов го прави по следния начин:

Съставките за една порция:

200 гр. пилешко филе

30 гр. сушени гъби

200 гр. кладници

50 гр. магданоз

50 гр. див лук

50 гр. сметана

100 гр. печурки

50 гр. лук

5 гр. чесън

Рецепта:

За плънката:

1. Печурките се режат на четвъртинки (ако са малки) и на осминки (ако са големи);

2. В много топъл тиган се сотират до златоисто с малко сол;

3. Добавя се ситно нарязаният лук и чесън и се сотира;

4. Извън огъня се добавят магданозът, зеленият лук и малко черен пипер;

5. Сотираните гъби се слагат в блендера (кутера) и се смилат до ситно;

6. Връщат се обратно в сух тиган и се дехидратират, когато сместа е по-суха се оставя да изстине; плънката за пилето е готова.

За пилето:

1. Филето се слага на стреч с малко зехтин и сол, осолява се и се слага плънката с гъбите;

2. Завива се плътно и се слага в тава с малко вода на 110°C за 50 мин., оставя се да изстине;

Издаване:

1. Сушените гъби се слагат в купичка с топла вода, за да омекнат (водата НЕ се изхвърля);

2. Пилето се вади от стреча и му се правят резки. Слага се в нагорещен тиган със зехтин до златисто от всички страни, оставя се на една страна да почине;

3. В същият тиган се слагат кладниците с малко зехтин, сол и се сотират.

Когато станат златисти, се добавя лук и чесън. Добавят се и сушените гъби с малко от водата;

4. Слага се сметана, сосът се сгъстява;

5. Извън котлона добавяме щедра щипка магданоз и див лук;

Пилето се реже на шайби по диагонал;

6. Аранжира се в чинията като ветрило, с гъбите отдясно заедно със соса;

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените