Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Ордьовър, основно и десерт, или изкуството за поднасяне на легендарен брънч

Ордьовър, основно и десерт, или изкуството за поднасяне на легендарен брънч Снимка: Георги Дангалаков

Българите сме известни с умението си да адаптираме всяко внесено отвън ястие към родния ни вкус.

И независимо колко необичайна е дадена рецепта, досега сме намирали как да я приспособим към българската традиция в кухнята, така че да ни се услажда.

На същата трансформация е подложен и брънчът в ресторант "Градски легенди".

Дошъл като английски ритуал за засищане на апетита между закуската и обяда, в "Градски легенди" похапването приема българска форма.

В основата на менюто са познати рецепти от българската кулинария, но приготвени по първокласен начин и с финес, който отговаря на елегантната обстановка в ресторанта.

Разлиствайки брънч менюто им, което се сервира всяка събота и неделя между 11:00 ч. и 17:00 ч., ще останете приятно изненадани от безбройните вариации за късната закуска по български.

Но ако се вгледате по-внимателно, ще откриете, че менюто не само се опира върху обичаните български вкусове, но и следва висшите гастрономически закони.

Снимка: Георги Дангалаков

Ястията в "Градски легенди" са така композирани, че да се допълват едно друго в здравословната за стомасите ни преходност.

Започваме със супа, салата или леко предястие, продължаваме с нещо основно и накрая завършваме кулинарната магия с подобаващ десерт.

Преходът между блюдата не е измислен случайно и без прецизна мисъл.

Доказано е, че ако следваме такта ордьовър-основно-десерт, ще се чувстваме по-сити, без да сме преяли, и ще спазваме желязното правило на всяко хранене - да приемаме разнообразие от хранителни продукти.

В поредицата "Легендата за най-добрия брънч" Webcafe.bg ще ви разкаже за изкусителните брънч предложения на ресторант "Градски легенди" и защо са отличен избор за вкусно разнообразие всеки уикенд.

Научи повече тук: Легендата за най-добрия брънч

От казаното дотук следва, че макар брънчът да е кулинарно удоволствие по презумпция, не означава задължително, че трябва още на старта да се нахвърлим на чиния с палачинки, удавени в шоколад и карамел.

Далеч по-здравословно, а и приятно за консумация, е да започнем с нещо леко, за предпочитане солено, след това да преминем към по-богато на вкусове ястие и накрая да завършим с десерт.

С брънч менюто на "Градски легенди" може да започнете гастрономическото пътешествие от лятна салата с тиквички и млечен сос, да преминете към фермерско сирене по шопски, за основно да си поръчате патешки сърца с мус от целина и за десерт френска сладоледена нуга със зелени смокини и карамелизирани лешници.

Снимка: Георги Дангалаков

Вкусовете постепенно се надграждат един друг, а и събират усещането за лято в рамките на едно хапване.

Всички съставки в менюто на "Градски легенди" идват от български ферми, което гарантира тяхната свежест и автентичен вкус. Така че докато следвате закона ордьовър-основно-десерт, ще може да се насладите на истински пресен вкус на продуктите.

Не на последно място, брънчът, пристигащ в няколко курса на хапване, е и удоволствие за сетивата. Пълна почивка чрез отдаване на храната, забравяне за стреса и тревогите.

Снимка: Георги Дангалаков

Брънчът на "Градски легенди" се консумира насред спокойствие и почит към кулинарното изкуство. Това не е филията с масло, която хапвате сутрин на крак заедно с кафето. Не е и сандвичът, който ядете в обедната почивка, докато бързате да се върнете на бюрото си.

Брънчът на ресторанта е мини ваканция в рамките на седмицата.

Времето, в което храната излиза на преден план и е поставена на пиедестал, а ястията са така приготвени, че да галят вкусовите рецептори.

Затова консумирайте късната закуска в "Градски легенди" бавно, в поне три курса, наслаждавайки се на всяка хапка, на свободното си време и забравяйки напълно за понеделниците и работните си задачи.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените