Здравейте,
Както сте разбрали, не сме големи почитатели на вегетарианските гозби, макар че ви обещаваме и от тях.
Друго си е да замирише на мръвка.
Начин на приготвяне
Почистете фасула от дръжките и връхчетата и нарежете на 3-4 парчета.
Обелете доматите и ги нарежет на едро, свинското нарежете на парчета по възможност с големината на фасула, лука и моркова - на дребно, а лютата чушка - на колелца.
В тенджера загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете месото за около 7-8 минути, докато остане на мазнина. Добавете лука и моркова и пържете още няколко минути.
Сложете лютата чушка, разбъркайте, посолете и подправете в черен пипер.
Прибавете фасула, разбъркайте и захлупете с капак.
Гответе около 10 минути, като бъркате периодично. Подправете с червения пипер и налейте вода, колкото да покрие фасула.
Захлупете и варете около 15 минути, като разбърквате отвреме навреме.
Подправете с половината от ситно нарязания джоджен и добавете доматите.
Варете под капак още 10 минути. Разбийте брашното с половин чаша вода и добавете в ястието.
Разбъркайте добре, захлупете, намалете котлона и варете още десетина минути.
Преди да свалите от котлона, проверете готовността на фасула и подправете с останалия джоджен .
Поднесете с препечен хляб.
Добър апетит.