Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Зелен фасул със свинско

Зелен фасул със свинско Снимка: Стоян Георгиев
Зелен фасул със свинско Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Както сте разбрали, не сме големи почитатели на вегетарианските гозби, макар че ви обещаваме и от тях.

Друго си е да замирише на мръвка.

Начин на приготвяне

Почистете фасула от дръжките и връхчетата и нарежете на 3-4 парчета.

Обелете доматите и ги нарежет на едро, свинското нарежете на парчета по възможност с големината на фасула, лука и моркова - на дребно, а лютата чушка - на колелца.

В тенджера загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете месото за около 7-8 минути, докато остане на мазнина. Добавете лука и моркова и пържете още няколко минути.

Сложете лютата чушка, разбъркайте, посолете и подправете в черен пипер.

Прибавете фасула, разбъркайте и захлупете с капак.

Гответе около 10 минути, като бъркате периодично. Подправете с червения пипер и налейте вода, колкото да покрие фасула.

Захлупете и варете около 15 минути, като разбърквате отвреме навреме.

Подправете с половината от ситно нарязания джоджен и добавете доматите.

Варете под капак още 10 минути. Разбийте брашното с половин чаша вода и добавете в ястието.

Разбъркайте добре, захлупете, намалете котлона и варете още десетина минути.

Преди да свалите от котлона, проверете готовността на фасула и подправете с останалия джоджен .

Поднесете с препечен хляб.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените