Здравейте,
Руло "Стефани" е класика, позната на всички. Дали сме го поръчвали в ресторанти при соца, в столове на почивни станции или са ни го готвили у дома, все едно - обичаме да го има в седмичното меню.
Начин на приготвяне
Изберете хубава телешка кайма, най-добре е да купите месо и да помолите месаря да ви го смели.
Изсипете каймата в голяма купа. В блендер смелете лука, хляба, добавете подправките и пармезана и посолете.
Изсипете сместа при каймата, сложете галетата и яйцата и разбъркайте добре с ръце. Покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилника за 20-30 минути.
През това време сварете яйцата за 8 минути. Нарежете почистения морков на еднакви по големина пръчици и сварете за 5-6 минути в подсолена вода.
Нарежете киселите краставички на пръчици.
Върху намаслена хартия за печене разстелете на пласт каймата.
Отделете малко парченце от нея за запълване на празнини. Може да използвате фолио или чиста кърпа.
В средата по дължина наредете ленти морков и кисела краставичка, а отгоре сложете яйцата.
Може да ги сложите цели или разрязани на две.
Внимателно повдигнете краищата на хартията и пролепете двата края на каймата.
Притиснете добре, за да не се разпадне и раздели по време на печенето. Ако има дупчици, ги запълнете с отделената кайма.
Най-добре е ръбът, където се съединява каймата, да се падне отдолу при печенето.
Сложете каймата в продълговат съд за печене, който сте намаслили и по възможност застлали с хартия, за да може да извадите лесно рулото. Ако имате съд с падащи стени, използвайте него.
Печете рулото, завито с хартията 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете рулото, махнете горния пласт хартия и поръсете със смес от галета и настърган пармезан.
Печете още 20-25 минути.
Оставете леко да се охлади преди да извадите и да нарежете на филии.
Поднесете с картофено пюре, приготвено с прясно мляко и масло.
Добър апетит.
голем хаос в тая рубрика, преди 2 седмици суши и скариди по аналната рецепта на пирата шарки, днеска руло стефани, много екзотика много нещо, ще се преситим, другата седмица - мусака с кисело зейе.
че по вашия край яйца, месо и картофи не продават ли бе, чики?
Брей да го *** как не съм се сетил!. Това ролце още утре е на дневен ред, при това обилно полято с "Гинес"!
Много симпатични рула стефани стават , ако се направят да изглеждат като таралежчета. Не се прави едно голямо руло, а се разделя месото на порции и във всяка от тях се слага 1 цяло варено яйце и се прави топка, леко може да се заостри от едната страна като муцунка, две черни пиперчета за оченца и едно бахарче- за носле. По тялото може да се набодат парченца спагети за бодли. Интересно е ако има хлапета в къщи, ако са вече пораснали - си спестявате муцунките и бодлите и може да ръснете кашкавал от горе или да намажете с белтък и всеки си има компактна порция. Това е за фасона, иначе месото аз го правя по друг начин, ама няма значение сега и въобще, де.
И много ме е гнус като видя някой да готви с пръстени, гривни и часовници...