Здравейте,
Това е една интересна и добра рецепта с ориенталски привкус.
Кюфтетата накрая станаха много вкусни.
Начин на приготвяне
Сварете измитата леща за 30 минути заедно със ситно нарязаните моркови и картофи. Тях добавете малко по-късно.
Пуснете във водата 2-3 клонки мащерка, а в края на варенето послете и подправете с черен пипер.
Отцедете излишната вода и прехвърлете в купа, за да изстине сместа.
В малко зехтин запържете наситнения праз и чесън, посолете, подправете с черен пипер и малко мащерка.
Празът трябва да омекне добре, но без да се запържва.
Изсипете готовата смес при охладената вече леща.
Намачкайте с преса, като е важно сместа да не става на пюре.
Добавете яйцето и брашното и разбъркайте.
В дълбок съд загрейте мазнина за пържене и с лъжица сложете от сместа.
Притиснете леко и оставете да се зачерви добре преди да обърнете.
Изваждайте готовите кюфтета на кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Пригответе соса, като в киселото мляко добавите смачкания чесън, зехтин, мащерка, сол и черен пипер.
Ние поднесохме кюфтенцата с млечния сос и хляб, рецептата за който ще ви покажем скоро.
Добър апетит.
Ezogelin çorbası е тва е класика с леща
нещо като феймъс пицикурчитата