Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Как да приготвим шоколадов чийзкейк

Шоколадовият чийз кейк е свеж летен десерт, който комбинира сладко със солено
Рецептата на чийзкейка е от главния готвач на ресторант "Пепе Неро" Валентин Чаталов
"Пепе Неро" е най-новият средиземноморски ресторант в морският курорт Лозенец
Ресторантът разполага със собствена градина със свежи билки и подправки

Тази седмица ще ви представим рецепта за невероятно вкусен летен десерт - шоколадов чийзкейк. Рецептата е предоставена от главния готвач на ресторант "Пепе Неро" Валентин Чаталов.

Свежият вкус на шоколадовия чийзкейк би се харесал на всеки, особено на онези, които обичат неочакваната комбинация между сладко и солено.

Сред основните предимства на този десерт е сравнително лесният начин на приготвяне, както и фактът, че няма нужда от досадното печене на фурна.

А неодостатъкът му е само един: че въпреки липсата на нелегални субстанции в десерта, шансът да се пристрастите към него, е изключително голям.

Необходими продукти за 12 порции:

400 гр. обикновени чаени бисквити с масло
200 гр. масло
500 гр. сладкарска сметана 
500 гр. шоколадов кувертюр
420 гр. сирене Филаделфия

Начин на приготвяне:

За блата

1. Маслото се загрява на тиган докато се разтопи
2. Чаените бисквити се трошат на прах и се объркват с маслото
3. Получената смес се оформя като блат на дъното на форма по ваш избор

За шоколадовия пълнеж

1. Шоколадът се разтапя на водна баня, след което се оставя да изстине
2. След като шоколадът е изстинал, се разбърква със сметаната до постигане на хомогенна смес
3. Накрая постепенно, бъркайки сместа от шоколад и сметана, се добавя сирене Филаделфия

Готовата смес се залива върху блата, след което се поставя в хладилник за около 2-3 часа, за да "стегне".

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените