Знаем, че с наближаването на Коледа всички наши обоняния някак си търсят удоволствието от вкуса и мириса на ароматните портокали и мандарини, което предвещава наближаването на този уютен семеен празник... Но! Все още сме в що годе изненадващия топъл ноември, затова нека да не бързаме толкова - портокали и мандарини тази година ще има за всички от сърце!
Нека да разгледаме няколко други интересни плодови решения, които също заслужават своя фамозен catwalk върху плодовата алея на славата... Ще си говорим за екзотика, сладост и още нещо, така че си настройте всички сетива и да започваме.
Електриково-зеленият плодов елексир
Как сега да не си вземем няколко сладички кивита и да не си спретнем набързо един енергезиращ сетивен коктейл... упс, искахме да кажем енергезиращ сетивен десерт с този слънчев и пълен с мистична сладост плод. Със своя неустоим зелен цвят, кивито освен вкусно да ни разкраси сутрешната закуска, може също така да намери приложение и в редица други апетитни предложения приложения.
Като например в един красив и освежаващ до краен предел плодов пудинг. В интернет и в по-добрите книжарници може да открием безброй интересни четива, които семпло и на разбираем език да ни споделят тайните на майсторския киви пудинг.
И точно затова ние сега нямаме никакво намерение да ви се бъркаме в кулинарията и да ви даваме акъл с кой аджеба прибор да си обелвате кивито.... Аз лично го разрязвам на две и го дълбая с малка лъжичка за кафе... Но, даваме ви пълна свобода да експериментирате с този плодов вкус, като само искаме да знаете, че ако добавите няколко щедри щипки кокосови стърготинки към нестандартния ви пудинг с киви, ще получите нещо наистина забележително като краен резултат...
Време е за лайкове
Как може да си говорим за супер инстаграмъбъл екзотични плодове и до тук все още да не сме обелили и думичка за един от най-нашумелите и "любими" на шеф Манчев продукти в телевизионния ефир, а именно авокадото? Не е възможно. Затова си пишем една едра черна точка и започваме веднагически с едно супер вкусно предложение на този наистина екзотичен плодов екземпляр - авокадово шоко хлебче.
Ъъъ... какво?! Изненадахме ли ви? Всеки знае да прави салати с авокадо и да маже препечени кето филийки с авокадов мус... но авокадово шоко хлебче е вече съвсем друга работа.
Отново в дигиталния свят и в различни офлайн готварски наръчници може да открием много полезна информация за тази рецепта, като само може да ви подскажем, че ако търсите супер качествени и свежи плодове, винаги може да се отбиете до най- близкия ви Lidl магазин, където да си изберете вашето си идеално узряло и готово за консумация авокадо.
Веригата предлага ежедневно над 120 вида не само свежи, но и проверени за над 700 вида остатъци от пестициди, плодове и зеленчуци, което в днешно време е от огромно значение.
Негово величество царят
На границата сме този текст да стане прекалено дълъг и отегчителен. Затова нека набързо да си кажем и няколко думи за един от най-популярните и респектиращи плодови екземпляри, с които кулинарията изобщо нямаше да е такава, каквато е.
Вероятно сте срещали на път и под път онези толкова ожесточени дискусии, дали ананасът има своето заслужено място върху грандиозната пица. Е, всеки си има своите различни предпочитания, само това може да кажем... За нас по-важното обаче е всичко да е вкусно.
A знаете ли кое е истински вкусно? Един супер апетитен и ароматен ананасов кекс. Да, точно така. Представете си перфектния и сладък тестен кексов блат, обгърнат със сочни и препечени до златисто ананасови резенчета. И всичко това посипано с изящна пудра захар...
Ами не знаем за вас, но ние вече мислим да отскочим набързо до Lidl за споменатите екзотични плодове, а след това да облечем кулинарната престилка и да приготвим нещо наистина апетитно и нестандартно. Това бяха нашите кратки, но пък затова толкова различни идеи, с които може вкусно и плодово да разнообразите всеки един обикновен ноемврийски ден. Ами, нека да ви е сладко!