Ogilvy Sofia е агенцията, която стои зад рекламата на новия бранд на "Градус" - "Аз ям!". Става дума за изцяло нов продукт - колбаси от свинско месо. Досега "Градус" са познати на българския пазар с пилешките си продукти.
ТВ Реклама
От 15 април започва излъчването на ТВ спот, който обяснява философията на “честния кренвирш”.
Клипът е продукт на голям международен екип, част от който са едни от най-добрите професионалисти в заснемането на храна, казват от Ogilvy. Режисьор е италианецът Манфредо Летео, оператор – Стефано Бини, а food стилист - Оттавиа Сардо.
Тримата са работили за Nestlè, Unilever, Pizza Hut, Maggi и Ferrero и др. Клипът на "Аз ям!" е първата им продукция в България.
Творчески директор на кампанията е Илия Яков от Ogilvy.
Сайт за рецепти
Успоредно с рекламната кампания Аз ям! тръгва и сайта azyam.bg, в който ежедневно ще се публикуват рецепти от известни готвачи с основна съставка свинските кренвирш Аз ям!.
Първите рецепти са приготвени от финалиста в първото издание на Master Chef - Аврам Големечков, стилиста на храна Ева Тонева и екипа на Бон Апети.
Социални мрежи
От 15 април започва и кампания във Facebook, YouTube и Instagram, където ще се публикува информация за продукта и марката.
Опаковката
Продуктът
Първите продукти на новата марка Аз ям! ще бъдат свинските кренвирши. Следващите планирани продукти са три вида наденица и колбаси, които ще са на пазара в началото на следващата година.
Производството на новите продукти от свинско месо започна с разширяването на завода на Градус в Стара Загора и старта на новото специализирано крило за производство на продукти от свинско месо.
„Нарекохме ги така, защото самите ние ги ядем с удоволствие. И понеже са вкусни и качествени, ги предлагаме и на близките си.“– коментира Ангел Ангелов, собственик и управител на фирма Градус, на специално събитие в Стара Загора за всички търговски партньори на марката.
Там за първи път е разкрито името на новия бранд. Собствениците на холдинга навлизат в производството на колбаси от свинско месо – непозната до сега ниша за Градус.