Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Статии свързани с дежистив

В някои държави трябва да си поръчвате двойно още от вратата

В Италия на доста места няма стандарт "малко" и "голямо питие". В по-голямата част от случаите барманът ще ви сипе "на око", което може да е 30, но може и да е 100 мл, в зависимост от напитката, която сте поръчали. 

Най-популярни в Италия са аперитивите, които италианците пият преди вечеря. Те са доста сладки и могат да варират между 15 и 55 градуса. Особено популярни са аперолът и кампарито, които се сервират смесени с просеко и портокалов сок или газирана напитка. На много места между 4 и 7 часа следобед има happy hour, в който с аперитивите ще ви поднесат и малки хапки, сирена и колбаси.

След хранене се пие охладено лимончело, което е около 26-30 градуса или италианска грапа.




   

Най-четените