Кои са тези кулинарни величия и какво не обичат да ядат - може да разберете в галерията ни:
Много авиокомпании си партнират с някои от най-добрите готвачи, за да разнообразят и вдигнат нивото на предлаганата храна по време на полетите. Един от тях е самият Гордън Рамзи, който обаче отказва да се храни в самолет – „Няма начин да го направя. Работих в авиокомпаниите 10 години, така че знам къде е била тази храна, къде отива след това и колко време е отнело преди да я качат на борда”, категоричен е той.
Всъщност, в думите му има доза истина, тъй като е добре известно, че сандвичите или готвените ястия в пластмасови кутии може да са престояли два-три дни, преди да стигнат до масичката за хранене на седалката ни.
Носят се слухове, че идеалната фигура на миньончето Лаурентис се дължи на едно нещо – тя изобщо не вкусва храната, която готви, и изплюва сдъвканите остатъци в кофата за боклук след приключването на снимките.
Обаче, след като тази информация не е потвърдена, нека се съсредоточим върху истината, която е далеч не толкова брутална.
Джада ненавижда кокос и в кухнята си прави всичко възможно, за да го избегне (е, като изключим шоколадовата ѝ торта с кокос, къри в тайландски стил с кокосово мляко и още няколко изкушения с екзотичния плод).
Няколко са ненавижданите от Марта Стюарт храни, в това число и любимите на повечето хора пилешки гърди. По думите ѝ на домашната ѝ трапеза няма място за станалата модерна в последно време зеленолистна салата с гриловано пиле например.
Това обаче изобщо не означава, че на официалния сайт на Стюарт не може да намерите подобна рецепта. Въпреки че не е фен на пилешкото, тя се старае да обгрижва почитателите си с разновидни предложения, включващи така популярната "Коб" салата с бяло месо и авокадо.
За някои Фоа гра е символ на изтънчената френска кухня, докато за други е олицетворение на човешката жестокост – насилствено охранвани патици, отглеждани единствено заради черния им дроб, който стои в основата на този деликатес.
Найджела Лоусън определено е от втория вид и като голяма част от колегите си осъжда сериозно този жесток акт на насилие. Освен това просто не обича да яде Фоа гра – „Не ми харесва. Опитвала съм го приготвено по няколко начина, но текстурата му определено не е по вкуса ми”, категорична е Найджела.
Какво ли е да мразиш един от най-използваните зеленчуци в кухнята? Със сигурност не е лесно, особено когато готвенето не е начин на оцеляване, а професия, издигнала те сред едни от най-влиятелните хора в кулинарния бранш.
Скот Конант явно успява да се справи с тази своя неприязън, тъй като е очевидно, че няма как да избегне лука в ястията си. Но нека не го съжаляваме много – все пак говорим за човек с милиони в банковата си сметка.
Световноизвестният готвач Боби Флей, а може би и не само той, отказва да яде дуриан или така нареченият миризлив крал на плодовете, родом от Югоизточна Азия.
Но малцина знаят, че истинският му обект на омраза е лещата и шокът то тази новина не е никаква изненада. Неприязънта на Флей към малките кафяви зрънца го провокира да забрани бобовата култура в един от ресторантите си. Въпреки това той има няколко рецепти с леща, сред които топла салата с печено цвекло и козе сирене.
Цимерн е известен със своя екстравагантен вкус и винаги впечатлява със смелостта си да опитва всичко, което му се предлага – от печена катерица на шиш до различни насекоми и сготвени екзотични животни.
След като добре знаем какво обича да похапва, със сигурност не е изненада, че световноизвестният кулинар не си пада по здравословните плодови сокове. Звучат толкова скучно, нали? И, да, все пак има нещо на тази Земя, което Цимерн не обича да консумира.
Тази земна и очарователна за мнозина дама не понася банани, въпреки че заради почитателите си през годините разработва няколко рецепти с тях.
Друмонд до такава степен се отвращава от този плод, че често го описва като „отвратителен”. Когато я попитат кое е любимото ѝ ястие, отговорът ѝ обикновено изглежда така: „Това, в което няма банани!”.