Един презрял банан е достатъчен за доза от тези засищащи палачинки. Бананът се намачква с вилица и се смесва със 100 грама фини овесени ядки, 3 яйца и малко мляко за по-гладка смес. Палачинките се пекат на леко намаслен тиган и се сервират с шунка, сирене, кашкавал или плодове.
Тако са бърз и елементарен начин за похапване, което ще ни държи сити до обяд. За максимум доза протеин избираме пълнозърнести питки, които леко запичаме на сух тиган. Плънката е от три бъркани яйца, бекон, запържен отново на сух тиган, и авокадо. Всичко се обърква и се разпределя в 3 до 4 питки.
Не е нужно да имаме уменията на мастър шеф за този апетитен омлет. Три яйца се разбиват с малко прясно мляко, сол и пипер и се правят на тънък омлет в леко намаслен тиган. След тях в същия тиган се запържват шепа гъби и също толкова черен боб от консерва. Омлетът се поднася с плънката, като можем да добавим и малко доматен сос за спойка.
Купите за закуска няма нужда да са сладки. Можем да си направим вкусна солена купа, в която основата е от котидж сирене, а отгоре прибавяме любимите си протеинови лакомства – яйца, шунка, разнообразни видове сирена. Слагаме и малко зеленчуци за свежест и витамини и нападаме!
Няколко яйца могат да се превърнат и в идеалните мъфини за закуска или за кутията за обяд. В купа разбиваме 4-5 яйца и добавяме котидж сирене, друго сирене според наличностите и шунка или друг качествен колбас. Изсипваме във формички за мъфини и печем на 180 градуса за 20-25 минути.
Сьомгата е богата не само на протеини, но и на Омега 3 мастни киселини и магнезий. Затова я включваме в закуската като приготвяме сандвичи от протеинов хляб или протеинови питки, котидж сирене и сьомга. За екстра доза протеин можем да сложим и бъркани яйца или едно яйце на тънък омлет.
Тази сладка и полезна закуска се приготвя от вечерта за сутринта. В дълбока купа комбинираме 2 чаши овесени ядки, 2 чаши гъсто кисело мляко, 2 чаши фъстъчено масло и 2-3 супени лъжици качествено какао. Ако сместа е много гъста, разреждаме с малко вода. Разбиваме с миксер или пасатор и разпределяме в десертни чаши.