

1. Пилето се разделя на основните му части. За тази рецепта може да използвате:
• Месо от бут с кожа
• Кълките с кожа
• Гърди с кожа
• Крилата

• Лука на ситно;
• Моркова на малки кубчета;
• Чесъна оставяме цял;
• Пилето оставяме на хубави отделни парчета и осоляваме.

• Добавяме олио или зехтин и даваме хубав, дълбок цвят на пилето;
• Вадим пилето и добавяме чесъна, моркова и лука и сотираме бързо;
• Добавяме ориза, магданоза, чубрицата и дафиновия лист;
• Добавяме бялото вино и веднага след това вземаме дървена лъжица и стържем дъното, за да съберем всички карамелизирани захари на дъното на тигана.


Може да сервирате с малко кисело мляко отстрани.

